KAYSERİ / DEVELİ - Soysallı Şükrü Somuncu Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

SOYSALLI ŞÜKRÜ SOMUNCU ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuzun adı, Soysallı Şükrü Somuncu Ortaokulu´dur.

Okulumuz Develi´nin 11 km batısında Develi Kayseri anayolunun üzerinde bulunmaktadır.

Doğusunda Develi, batısında Çayırözü Köyü, güneydoğusunda Sindelhöyük Kasabası, kuzeyinde Erciyes Dağının etekleri, güneyinde ise Sultan Sazlığı ile komsudur.

Okulumuz önceleri köy içinde bir köy evinde eğitim öğretime başlamış, 1942 yılında yapılan kendi binasına taşınmıştır. 4 derslikli bu binada 2000 yılına kadar bazen birleştirilmiş bazen de lojmanın biri sınıf yapılarak 5 derslikli hale getirilerek eğitim ve öğretime devam edilmiştir.

1999 yılında iki katlı ve 8 derslikli olarak devlet tarafından yaptırılan modern yeni binaya geçerek eğitim ve öğretim müstakil sınıflara dönüştürülmüş ve köyümüzde 8 yıllık temel eğitime geçilmiştir. 2009 yılında hayırsever Mehmet ve İbrahim SOMUNCU kardeşler, babaları merhum Şükrü SOMUNCU adına ek kat ilavesi yaptırmış ve okulumuz Şükrü SOMUNCU İ.O.O. adını almıştır.

Okulumuz 2000 yılında 8 yıllık eğitime geçildikten sonra idari yapıda ilk müdür İbrahim SEKER olmuş, 2000-2001 yılında Betül SEKER, 24.09.2001 tarihinden itibaren okul müdürlüğüne Yüksel UYGUN vekâlet etmiştir. 19.07.2005 tarihinde müdür ataması yapılmış ve Bekir UNLUSOY Okul Müdürü olarak atanmıştır. 2008 yılında emekli olduktan sonra Yüksel UYGUN tekrar okul müdürlüğüne vekâlet etmiş ve 01.02.2010 tarihinde sınavı kazanarak müdür olarak atanmıştır. 2015 yılında Tuncay ŞAHBAZ müdür olarak atanmıştır. 2016 yılında görevinden ayrılarak okul müdürlüğüne Muzaffer ALP vekalet etmektedir.

Okulumuzun eğitim imkânları çerçevesinde 12 sınıfın yanında bir de anasınıfı bulunmaktadır. Okul kütüphanesi oluşturulmuş, kısıtlı imkânlarına rağmen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hizmet vermektedir.

Okulumuz bünyesinde, 1 adet anasınıfı, 6 adet sınıf, 1 Fen Laboratuvarı, 1 İngilizce sınıfı, 1 Matematik sınıfı, 1Turkce sınıfı, 1 Sosyal Bilgiler sınıfı ve 1 adet de Çok Amaçlı Salon bulunmaktadır.

II. Kademede öğrencileri, her yıl SBS (Seviye Belirleme Sınavı) sınavlarına katılmaktadır. SBS sonuçlarına göre öğrenci alan liselere(Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri) her yıl öğrenci gönderilmektedir. 2010 SBS sınavlarında Develi ilçesi genelinde 5.olmuştur.

Okulumuza şimdiye kadar maddi ve manevi olarak emeği gecen herkese okul yönetimi olarak teşekkür ederiz.

Yayın: 09.12.2012 - Güncelleme: 24.09.2022 10:56 - Görüntülenme: 862